Ontmoet de gezichten achter Inner Work Collective, vrouwen met een missie en drive voor het creëren van een bewustere wereld.

Wij zijn Fiona & Marleen, not Sisters by blood but Sisters by yoga. In 2018 hebben we onze krachten gebundeld en YogaSisters. opgericht. In eerste instantie als een review website van yogascholen. Al snel merkten wij dat onze passie ligt bij het lesgeven en het in real life connecten met mensen. Daarom zijn we al gauw een andere koers ingeslagen waar verbinding met elkaar meer centraal stond. Voor de meesten van jullie staan we nog bekend als dé YogaSisters. Met YogaSisters. hebben we op verschillende toffe plekken in Nijmegen pop-up yogasessies organiseerden. Met deze sessies hebben we yoga in haar meest fysieke vorm voor heel veel mensen toegankelijk gemaakt. Door de omstandigheden in 2020 konden we geen pop-up sessie meer organiseerden en waren we genoodzaakt een andere koers in te slaan zonder ons DNA te verliezen. Het was tijd voor de volgende stap, meebewegend met de maatschappij en onze eigen innerlijke groei die we in de tijd mee mochten maken: en toen werd InnerWork Collective geboren.

Met InnerWork Collective gaan we ons veel meer richten, zoals de naam het al zegt, op inner work, waarbij bewustwording, verbinding & groei centraal staat. Hierbij fungeren we als guide, mentor en/of coach. We zetten verschillende tools, waarmee we zelf positieve ervaringen hebben en in geloven, in voor het begeleiden van anderen in hun persoonlijke en spirituele groei. We blijven alle facetten van yoga inzetten als tool, wel met respect voor de eeuwenoude tradities en haar filosofie. Het mooie aan InnerWork Collective is dat het telkens met ons meeveranderd. Dat kan er voor buitenaf op lijken dat we wat onduidelijk zijn in wat we doen, maar voor ons voelt dat niet zo. We kiezen iedere keer bewust voor elkaar én IWC, ook al weten we soms zelf niet waar het naar toe gaat. Het is een diep gevoel dat we allebei niet kunnen negeren en uit ervaring weten we dat puzzelstukjes soms pas achteraf op hun plek vallen. Dus daar vertrouwen we telkens op. We laten alles vanzelf gebeuren en het naar ons toe laten stromen, want de basis van IWC staat als een boom in de grond, waar het leven verder omheen mag bouwen. Als wij veranderen, veranderd InnerWork Collective mee, maar de essentie blijft dezelfde: een plek én veilige haven voor inner work.

Mens zijn op zich is al magisch genoeg. Er zijn zoveel aspecten van het leven die onderbelicht zijn door onze maatschappij. Sommige mensen voelden zich bijvoorbeeld als kind al heel onveilig in hun lichaam en zijn die veiligheid bij de bron (of noem het god, universum, of hoe dan ook) gaan zoeken. Niet doorhebbende dat zij er al zijn, storten zij zich vaak in spiritualiteit en verliezen zo het contact met de aarde en het mens zijn. Ze zoeken veiligheid in hogere sferen, hoewel voor hen gronden en in het hier en nu zijn juist zo belangrijk is. Sommigen willen helemaal niets weten van de ‘spirituele’ wereld en storten zich op materialisme en gaan mee in de ratrace, waarbij ze blindelings meedrijven met een masculiene maatschappij. Ze worden geleefd en er is weinig ruimte voor de magie van het leven. Op lange termijn kan dit ons ziek maken, omdat er geen balans is tussen deze twee werelden.

Met InnerWork Collective creëren we een plek waar je weer in balans kan komen, aan welk uiteinde je ook staat of even weer op adem kan komen en je veilig kan voelen. Als we verwijderd raken van onze essentie en onze kern kunnen we stress, mentale en fysieke klachten ervaren. Ons wordt verteld dat we iets van buiten af nodig hebben om weer in balans te komen.  Het doen van innerlijk werk is een krachtige manier die jou laat zien hoe en waar jij in het leven staat en waarom je telkens weer voor dezelfde uitdagingen komt te staan. Het doen van innerlijk werk is niet de makkelijkste weg maar uiteindelijk brengt het je dichter bij jezelf. Uit ervaring weten we dat het belangrijk is om eerst goed naar jezelf te kijken en verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen leven. Hierbij horen dus ook het ontdekken en omarmen van je minder leuke dan wel donkere kanten. Pas als je jezelf volledig kan omarmen, kan er ruimte ontstaan voor heling en zo voor een duurzame, diepe en oprechte connectie met jezelf én anderen. Waarin je verantwoordelijkheid neemt en jezelf durft te zijn.

Liefs,

Fiona & Marleen

Get to know

Fiona

Love Yourself
Get to know

Marleen

Heal Yourself