Ontmoet de gezichten achter Inner Work Collective, vrouwen met een missie en drive voor het creëren van een bewustere wereld.

Wij zijn Fiona & Marleen, not Sisters by blood but Sisters by yoga. Ruim drie jaar geleden hebben we onze krachten gebundeld en YogaSisters. opgericht. In eerste instantie als een review website van yogascholen. Al snel merkten wij dat onze passie ligt bij het lesgeven. Daarom zijn we al gauw een andere koers ingeslagen waar verbinding met elkaar meer centraal stond. Voor de meesten van jullie staan we bekend om de Pop-Up Yogasessies, die we op verschillende toffe plekken in Nijmegen organiseerden. Met deze sessies hebben we yoga in haar meest fysieke vorm voor heel veel mensen toegankelijk gemaakt. We merken dat het nu tijd is voor de volgende stap. Nog nooit eerder hebben we zo sterk gevoeld dat wij een andere richting op moeten gaan. Dit kwam door het bewandelen van ons eigen spirituele pad (en Corona). We voelen dat we niet anders kunnen dan met jullie te delen dat yoga zo veel meer is dan alleen het beoefenen van yogahoudingen. Yoga is een lifestyle en draagt bij aan persoonlijke en spirituele groei.

Met Inner Work Collective gaan we ons veel meer richten, zoals de naam het al zegt, op inner work, waarbij we met respect voor de eeuwenoude tradities van yoga en haar filosofie gaan inzetten als een van de tools voor meer diepgang, vrijheid en groei.

Mens zijn op zich is al magisch genoeg. Er zijn zoveel aspecten van het leven die onderbelicht zijn door onze maatschappij. Sommige mensen voelden zich bijvoorbeeld als kind al heel onveilig in hun lichaam en zijn die veiligheid bij de bron (of noem het god, universum, of hoe dan ook) gaan zoeken. Niet doorhebbende dat zij er al zijn, storten zij zich vaak in spiritualiteit en verliezen zo het contact met de aarde en het mens zijn. Ze zoeken veiligheid in hogere sferen, hoewel voor hen gronden juist zo belangrijk is. Sommigen willen helemaal niets weten van de ‘spirituele’ wereld en storten zich op materialisme, waarbij ze blindelings meedrijven met een masculiene maatschappij. Ze worden geleefd en er is weinig ruimte voor de magie van het leven. Op lange termijn kan dit ons ziek maken, omdat er geen balans is tussen deze twee werelden.

Met Inner Work Collective creëren we weer balans en willen we jullie in laten zien hoe je het leven weer leefbaar en magisch kan maken. Het leven is zo mooi en het geluk zit in de kleine dingen, welke vaak recht voor onze neus te vinden zijn. We zijn alleen vergeten waar we moeten kijken… Daarnaast geloven we heilig in het zelfhelend vermogen van ons lichaam en de kracht van onze mind, juist omdat alles met elkaar verbonden is en alles bestaat uit energie. We gebruiken onder andere yoga – in de breedste zin van het woord – als tool om onze levensenergie te cultiveren en onze mind te controleren vanuit onszelf. Onze mind of ego wordt vaak als een vijand gezien. Maar eigenlijk wil het ego ons alleen maar beschermen en samenwerken met onze intuïtie. Daarom is het belangrijk met wat en hoe we ons ego voeden. Laten we ons ego voeden door de materialistische buitenwereld waar je dus nooit genoeg van krijgt, of geef je de mind liefde en zekerheid vanuit jezelf en gedraag je je integer?

Het doen van Inner Work is een krachtige manier die jou laat zien hoe en waar jij in het leven staat. Uiteindelijk brengt het je dichter bij jezelf. Uit ervaring weten we dat het belangrijk is om eerst je mind te leren kennen, om zijn spelletjes te doorzien en daarna te leren controleren, zodat je hem kan laten dat het onzekere veilig is. Pas als je je mind kan controleren, ontstaat er ruimte voor een duurzame en diepe connectie met jezelf. Vanuit hier kan je weer puur in verbinding komen met je medemens en ontstaan er de mooiste verhalen en connecties en is je leven vol synchroniteiten.

Met Inner Work Collective bouwen we aan een community waarin mensen zich veilig voelen en gehoord worden, door elkaar te inspireren om je eigen pad te bewandelen en gewoon weer mens te durven te zijn. Door met elkaar verhalen en ervaringen te delen, open je de deur naar persoonlijke en spirituele groei. Wij zijn er voor iedereen die zich geroepen voelt, waarbij ons verhaal resoneert en die ook, net zoals wij, meer willen dan alleen fysiek en met je hoofd bezig zijn. Laten we samen op zoek gaan naar een veilige en warme plek voor innerlijke groei, diepgang en verbinding.

Liefs,

Fiona & Marleen