Vertrouw en laat los

By 10/11/2020Journal

Vertrouwen op je intuïtie, doe jij het al? Er zijn al zóveel dingen over geschreven en gesproken, maar ik (Marleen) raak er niet over uitgepraat. Als ik terugkijk naar mijn eigen leven, dan ben ik altijd iemand geweest die veel meer op haar hart vertrouwde dan op ratio. Met name toen ik de stap nam om mijn baan als bedrijfsjurist op te zeggen, maar ook al voor ik volwassen was. Eigenlijk paste ik altijd al – zonder dat ik het wist – de kracht van de intentie toe waardoor ik van diep binnen voelde als ik op het goede pad zat.

Voordat ik in 2016 de beslissing nam om mijn zekerheid op te geven (een baan en een huis) maakte ik een lijstje in mijn notebook met allerlei dingen die ik belangrijk vond in een volgende baan. Op dat moment had ik niet bewust de intentie om yogateacher te worden. Wel stond o.a. op dat lijstje dat ik een baan zocht waarbij ik veel meer zou kunnen bewegen dan in de kantoorbaan die ik gewend was. Ook wilde ik mijn eigen tijd kunnen indelen, zelf weten vanuit waar ik zou werken, de tijd hebben voor een hond en het liefst elke dag op blote voeten lopen. In totaal had ik een stuk of 12 punten opgeschreven, waarvan ik inmiddels kan zeggen dat ze bijna allemaal zijn uitgekomen. Hetgeen ik deed met het maken van dit lijstje, wordt door veel coaches die zich richten op manifesteren als tool ingezet.

Wat ik ook veel deed in die tijd, was het lezen van blogs en het speuren op Youtube naar mensen die mij inspireerden. Ik maakte talloze aantekeningen in die tijd en kwam steeds meer bij het gevoel wat zich uiteindelijk is gaan vastzetten in mijn hart. Het gevoel wat ik daarna niet meer kon negeren. Het ‘JA! Dát is wat ik wil doen. Dát is waarom ik op deze aardbol rondhuppel-gevoel’.

Men vraagt mij weleens of ik mij niet druk maakte om de praktische zaken, zoals geld en een woning. Ik moet eerlijk toegeven dat ik dit waarschijnlijk veel meer had gedaan als ik de steun van mijn ouders niet had gehad. Zij stonden achter mijn beslissing en als de nood aan de man zou zijn, dan zouden zij mij (financieel) steunen. Ik heb in die periode dus nooit gehandeld vanuit angst, maar altijd vanuit liefde en een daarmee samenhangend rotsvast vertrouwen in mijzelf.

In de periode dat ik in Azië verbleef had ik alles behalve een vastomlijnd plan. Het lesgeven vond ik heel tof, dus bedacht ik dat ik dat wel een tijdje kon doen als ik weer terug in Nederland was. En zo geschiedde… Toen kwam Fiona op mijn pad en was niet lang daarna het idee voor Yogasisters geboren. Zo zijn er steeds dingen gebeurd die een heel logisch gevolg leken en bleken te zijn van de keuze(s) die ik daarvoor nam.

Bij mij ging het redelijk vanzelf en ik hoefde er niet veel voor te doen. Voor mij was het vrij makkelijk: Ik zette een intentie en vertrouwde erop. Ik geloofde en accepteerde het meteen als mijn waarheid zonder dat gedachten en emoties me tegen werkten. Zodra ik losliet, stroomde het vanzelf.

Is dit nu makkelijker gezegd dan gedaan? Helaas is bovenstaande toch iets ingewikkelder voor de meesten onder ons. Hoewel het van oorsprong niet helemaal zo hoeft te zijn, want iedereen heeft toegang tot deze vaardigheden. Alleen zijn we het contact met onszelf letterlijk kwijt en worden we vaak gedreven door ons ego, dat weer wordt gevoed door onze externe werkelijkheid. We hebben het druk en geen tijd om naar binnen te gaan, waardoor we (kort) geluk buiten onszelf zoeken. Dit geeft voor heel even een gevoel van voldoening, maar lost op lange termijn niets op. We drijven steeds verder weg van wie wij echt zijn en wat onze missie hier op aarde is. De eerste stap is je bewust worden van je eigen patronen en het voornemen deze te doorbreken. Het automatisch toepassen van de wet van manifestatie, zou niet iets moeten zijn dat je hoeft te leren. Het is constant aanwezig en voor iedereen beschikbaar. Alleen hiervoor moet je hiervoor wel de weg naar binnen aan kunnen gaan. Hoe die weg eruit ziet? Dat is voor iedereen verschillend. Maar luister naar je gevoel en je intuïtie. En geloof ons maar dat hoe meer je naar binnen keert en aan innerwork doet, het je steeds makkelijker af zal gaan.

YogaSisters.

Author YogaSisters.

More posts by YogaSisters.

Leave a Reply