Do your own Inner Work first

By 03/05/2021Journal

De nummer 1 tool om andere mensen goed te helpen is om eerst jezelf te helpen. Een opleiding alleen is vaak niet genoeg. We zijn van mening dat het bekijken, doorleven, helen en integreren van je eigen stukken het meest waardevolle is om authentiek de ander te kunnen helpen. Het is een valkuil om bijvoorbeeld meteen te beginnen als coach als je een opleiding hebt afgerond, want wat zegt dat nou echt? Het is maar een papiertje dat je verder brengt in de materialistische wereld, maar het werken met mensen is niet materialistisch. Dit vergt zorgvuldigheid, kennis en ervaring. Een opleiding kan je hierbij helpen, maar na het volgen van de opleiding stopt het werken aan jezelf niet. Dat is een ongoing proces. Daarnaast is het heel belangrijk om na je eigen integratie eerst wat vlieguren te maken, in plaats van meteen tien mensen te willen helpen. Want als er één ding is wat wij de afgelopen tijd zelf hebben mogen ervaren, is dat de ander, jouw coachee, ook weer stukken in jou raakt. Hierdoor werden we ons ervan bewust dat je eigen Inner Work nooit stopt. Het is een ongoing proces. Soms worden er weer oude stukken belicht waar je nog een keer doorheen mag gaan en soms komen hele nieuwe naar boven waar je nog nooit naar hebt gekeken. Eerlijk is eerlijk: Je zou je echt moeten afvragen of je bij de juiste persoon bent beland, als diegene zegt dat hij/zij niets meer te ‘helen’ heeft.

Inner Work is zo belangrijk, want je helpt niet alleen jezelf, maar ook het helen van de wereld waarop en waarin we leven. We zijn met elkaar verbonden en als je aan jezelf werkt, werk je dus ook aan je naasten, vrienden/familie, eigenlijk iedereen. Hoe hoger je vibratie, hoe meer en beter je mensen kan helpen. Hoe meer je aan jezelf werkt, hoe meer je mensen kan helpen. Prioriteit is dus je eigen heling en mindsetwerk voorop te stellen, naast je coaching. Het is direct met elkaar verbonden.

Frequency is your currency. – Nadja van Osch

Maar hoe kan je je trilling verhogen? Ons ego wil niet dat we naar ons zelf kijken, want dat is onveilig en eng. Daarom saboteert het ego dat op allerlei manieren. De makkelijkste manier is zich te storten in het helpen van anderen. Blijf dus naar jezelf kijken. Wat is jouw intrinsieke motivatie? Omdat het misschien hip is om coach te zijn? Omdat je snel veel geld wil verdienen? Welke angsten en overtuigingen liggen nog in jouw ‘schaduw’ of het onderbewuste te schuilen? Alles wat energie verlagend is, zit in de schaduw en is dus trillingsverlagend. Dit kan er voor zorgen dat je in een coachings burn-out terecht komt. Het vak van een coach is mooi en super waardevol, maar kost ook veel energie en vraagt continu om zelfreflectie. Daarom vinden wij het belangrijk om zelf ook een coach te hebben en de juiste mensen om ons heen te verzamelen, die ons met liefde helpen in ons eigen proces, maar soms ook even een spiegel voor houden.

We geloven erin dat als je je eigen ervaring met een opleiding combineert, dit juist heel krachtig is. Je kan dan oprecht herkenning en erkenning bieden, omdat je weet hoe je jezelf kan helen en geleerd hebt daarin te geloven. Soms kan een opleiding je het inzicht geven dat het op dit moment niet past is bij jouw pad. Vraag je hier dan weer af wat jouw intentie is. Daarnaast kan hetgeen je hebt geleerd, niet aansluiten bij het pad of waarheid van jouw coachee. Dus wees voorzichtig en maak jouw waarheid niet de waarheid van jouw coachee. Laat je coachee zijn eigen waarheid creëren. En als die wel bij die van jou aansluit, wees dankbaar en reik de juiste tools aan ter ontdekking voor de zelfhelingsreis van de ander. Wees je ervan bewust dat je bezig bent met de mentale en emotionele gezondheid van de ander. Wees je ervan bewust, reflecteer en werk aan jezelf door boeken te lezen, zelf coaching te krijgen en opleidingen te doen. Draag jouw angsten en overtuigingen niet over aan de ander, maar laat de ander zelf tot inzichten komen.

‘Coachen’ is een vak dat je stap voor stap mag leren door echt te luisteren naar je coachee en te leren vertrouwen op je intuïtie. Ook is het heel belangrijk om te beseffen dat jij eigenlijk niets meer doet dan luisteren, vragen stellen en tools aanreiken. Jij lost voor de ander niets op. Er is niets krachtiger, dan dat het inzicht door de coachee zelf komt. Wees eerlijk naar jezelf en naar de ander. Verstoor het proces niet, maar neem de ander bij de hand en bied de ander ‘verlichting’ in haar of zijn vraagstukken. De inzichten bij de ander komen dan vanzelf. And thats where the Magic happens

Mens zijn
Next Post
YogaSisters.

Author YogaSisters.

More posts by YogaSisters.

Leave a Reply