Healing takes time. It’s not a quick fix.

By 26/08/2021Journal

We leven in een maatschappij waarin alles snel moet gaan, er is geen tijd om stil te staan. Alle symptomen worden meteen onderdrukt, zonder eerst naar de oorzaak te kijken. Voor alles is een quick fix en we worden ook steeds gemakzuchtiger. Want je moet verder doorgaan in de rat race van werken en geld verdienen om je hypotheek andere schulden af te betalen. De afgelopen twee jaren was Fiona vooral bezig met haar fysieke helingsreis. Fiona heeft vleesbomen in haar baarmoeder en door het stoppen met de pil kreeg ze een hormoondisbalans en huidproblemen. Volgens de Westerse geneeswijze werd hier alleen naar de symptomen gekeken en hoe deze met een quick fix te bestrijden zijn: ze kreeg het advies om weer te beginnen met de pil of gewoon een spiraaltje te gaan zetten. Maar diep van binnen voelde zij dat dit geen duurzame, gezonde oplossing was en dat het ook op een andere manier kon. De symptomen gaven aan dat er op diepere lagen meer aan de hand was en dat er een onderliggende oorzaak was op verschillende niveau.

Wat we vaak vergeten is dat we een fantastisch immuunsysteem hebben en ook een heel eco systeem dat op elkaar is afgestemd. Door alle externe invloeden is ons systeem helemaal verstoord en wellicht zelfs lui geworden, als het nooit iets zelf hoeft op te lossen…Hoe meer je naar binnen keert, hoe meer je doorhebt dat alles invloed heeft op elkaar én het allerbelangrijkste: dat je lichaam hebt dat beschikt over een zelfhelend vermogen.

Wij mensen zijn niet gemaakt om altijd maar hard te gaan. We hebben tijd nodig om te wennen en ons aan te passen aan de externe veranderingen. Alleen we gunnen ons deze tijd niet, omdat ons wordt geleerd dat alles zo gefixt kan worden. Maar wil je diep van binnen helen, dan kost dat tijd en in dit geval doorzettingsvermogen. Pas na twee jaar (beginnend bij een Meseoloog, aanpassing van haar voedingspatroon, 3 kambo sessies verder en ondersteunende middelen zoals jodium en indium) is Fiona weer vruchtbaar en haar huid steeds rustiger. Maar het was een vallen en opstaan. Soms heel diep vallen om daarna weer langzaam vooruit te gaan, want: Healing is not a quick fix. It takes time.

We zijn benieuwd naar jullie ervaringen en verhalen met een combi van Westerse en Alternatieve Geneeswijzen. Hebben jullie nog tips of iemand die jullie echt aanraden om bij langs te gaan?

YogaSisters.

Author YogaSisters.

More posts by YogaSisters.

Leave a Reply