Diep, Duister & Dankbaar

By 16/02/2021Journal

Afgelopen maanden gingen we hard, diep en vooral heel snel. Onafhankelijk van elkaar maar toch samen, naast elkaar, met elkaar. We zijn elkaars klankboard, soms de wijzende vinger die je terughaalt naar de realiteit, maar ook iemand met wie je alles kan delen zonder dat je meteen voor wappie wordt verklaard.

Het mooie aan dit kosmische spel is dat één van ons altijd voor een nieuwe uitdaging staat: een nieuw gevoel, een nieuwe liefde, nieuwe inzichten of de zoveelste tegenslag. We vallen diep, vangen elkaar soms eventjes op, om vervolgens nog dieper en sneller te mogen vallen. Want in de diepte, in het donkerste stuk van je zijn, daar kom je jezelf tegen. Daar zie je wie werkelijk bent. Daar zie je je eigen licht schijnen. En dan hebben we het niet over uiterlijk of jouw ‘ik’ of ‘mijn’ of wie de maatschappij met al haar systemen wil, wie jij bent. Maar je ware kern, je innerlijke vuur, je pure ziel. En alles wat je tot nu toe hebt onderdrukt, wordt je op een golden plate schaamteloos aangereikt. Of je het nu wil of niet. Het enige wat je kan doen – als je wilt groeien of course – is je volledig overgeven voor wat er op het bordje ligt.

Met volledig overgeven bedoelen we niet je laten vallen en wel zien wat er gebeurt en waar je belandt. Nee, volledige overgave gaat op jouw voorwaarden. Jij bepaalt hoe ver je gaat, hoe ver je in je helingsproces wilt stappen, in welke mate je klaar bent voor the next step. Allemaal op jouw voorwaarden, jouw waarheid en realiteit. Het Universum kent jou en weet hoe veel je aankan. Daarop mag je vertrouwen. Zij heeft wel haar eigen ‘regels’ en zal je heus weer een les leren als deze voorwaarden vanuit je mind zijn gekomen in plaats van je intuïtie. Want vanuit je hoofd kan je nooit de diepte vinden, waar naar je ziel zo erg verlangt. Je mind wil namelijk niet dat je pijn lijdt en dat je daarmee jouw unieke waarheid ontdekt. De realiteit, die is gevoed door je mind, is veilig.

Maar wij hebben meer dan één keer geleerd dat het gewoon pijn moet doen om de diepte in te kunnen. De pijn die je mind voelt om je ervan te weerhouden om uiteindelijk gelukkig te zijn en vrij te leven. Ondanks dit mag je erop vertrouwen dat je altijd precies daar bent, waar je moet zijn. Je krijgt altijd hetgeen aangereikt, wat je aankan en waar je op dat specifieke moment het meest kan leren om weer dieper te gaan.

Inner work is het mooiste en zwaarste wat er is. Want als jij je binnen wereld veranderd, verandert de buitenwereld gewoon met je mee. Hoe meer je in verbinding staat met jezelf en hoe meer je in alignment bent me jouw zielsmissie, hoe mooier het leven wordt. Opeens wordt het leven dat misschien bestond uit een riedeltje van opstaan, werken, zorgen voor de kinderen, etc., iedere dag een magisch spel waarin tijd, dagen en indeling van weken minder een rol zullen spelen.

Inner work is heel persoonlijk en heeft meerdere kanten. Vooral de donkere of schaduwkant is waar zich de diepste transformaties gaan afspelen. Onze donkere kant is zo lang onderdrukt dat het lastig is om bij haar te komen. Je moet dus eerst laagje voor laagje afpellen voordat je haar te zien krijgt. De donkere kant wil het licht niet zien of tegenkomen. Dat is haar vijand. Maar het wordt tijd om onze donkere en lichtere kant te verenigen. En alle andere kanten die we in ons hebben (hello persoonlijkheidsstoornis!), zoals ons innerlijk kind, innerlijke man, spirit animals en noem maar op.

Maar er is niet maar één weg die naar Rome (oftewel naar binnen) leidt. Iedereen is anders, iedereen loopt zijn eigen pad, in zijn eigen tempo en iedereen heeft een unieke zielsmissie hier op aarde. Laten we deze samen ontdekken. Er is niets mooiers dan een persoon te zien risen op haar of zijn zielenmissie. De weg naar binnen is het belangrijkste voor het helen van de wereld. Van het collectief. Het is het krachtigste en mooiste wat er is.

“Everything and anything begins within you.”

Achter de schermen zijn we nog steeds (never ending) hard bezig om YogaSisters in een nieuw jasje te stoppen. Het lijkt bijna een on going process,, maar met iedere verandering komen we dichterbij onze kern.

Als je verandering niet toelaat, hoe kan je dan meebewegen met het leven? Iets wat van het een op ander moment, iedere keer weer verandert. Want één ding is zeker: verandering is er altijd. En wij zijn best wel veranderd in deze tijden. Marleen die zich openlijk uitspreekt over de manipulatie en gaslightening van bepaalde (overheids)instanties, en Fiona die zich openlijk uitspreekt over het omarmen van de donkere kanten van de mensheid door naar binnen te keren.

Onze missie, ons doel hebben we nog nooit zo helder voor ogen gehad: YOU CAN HEAL YOURSELF! Onze persoonlijke doelen zullen versmelten met ons nieuwe bedrijf. Alle stappen die we tot nu toe samen hebben genomen, zijn noodzakelijk geweest voor wat er gaat komen. Deze stappen & deze droom hebben we nooit zonder begeleiding van onze business coach Nadja van Osch kunnen doen.

Het wordt een van onze grootste stappen. Een stap richting onze zielmissies. Waarschijnlijk de mooiste stap die we ooit in dit leven zullen gaan nemen. Maar ook een stap die eng is omdat we ‘wegstappen’ van het woord yoga, toffe yoga pop-up events, yoga toegankelijk maken  etc. Eigenlijk alles waardoor YogaSisters bekend om staat. Maar we kunnen het niet meer ontkennen: we hebben een bijzondere reis afgelegd die nog lang niet klaar is.  Yoga, ademwerk en meditatie blijven onze hoofd tools. Maar we willen jullie meenemen op reis, jullie inspireren de weg naar binnen aan te gaan en jullie erin begeleiden indien nodig.

We hebben de eerste stap naar binnen genomen en zijn er klaar voor om iedereen die nog zoekende is te helpen om de volgende stap in hun zoektocht naar binnen te nemen. Om samen de diepte in te gaan en het donkere te ontdekken. Helen wat er te helen valt, ontdekken wat er te ontdekken valt en lief hebben wat er allemaal is. We openen deuren die jij nodig hebt, om dieper in je zijn te komen. Welke laag dat voor jou is, is helemaal aan jou. Heling begint al bij één minuut voor jezelf nemen iedere ochtend, het start bij gezond en voedzaam te eten en voor sommigen betekent heling diepe plaatmedicijn-reizen. Wij luisteren naar jou en en laten jou tools ontdekken die je kunnen helpen  om jouw deur naar jouw volgende laag te openen. Het enige wat je zelf hoeft te  doen, is de diepte in te springen, los te laten en erop vertrouwen dat je precies hetgeen krijgt wat je nodig hebt en waar je klaar voor bent.

Know Yourself, Heal Yourself, Love Yourself.

YogaSisters.

Author YogaSisters.

More posts by YogaSisters.

Join the discussion 8 Comments

 • Dave schreef:

  Wellicht een kledinglijn starten met; ‘Know Yourself, Heal Yourself, Love Yourself’ erop?

 • Roos schreef:

  “…erop vertrouwen dat je precies hetgeen krijgt wat je nodig hebt en waar je klaar voor bent.” Dat is precies waar mijn zoektocht/intentie voor de komende periode over gaat. Mooi, ik ben benieuwd of de SelfCare Journal daar ook bij kan helpen✨

 • Caitlin schreef:

  Ik vind het zo knap en mooi hoe jullie je open stellen en jullie reis met andere yogis delen! Zelf ben ik ook stapje voor stapje bezig met het aankijken van mijn schaduwkanten en man, het is niet makkelijk. But I’d rather feel something than be numb! Ik ben benieuwd wat jullie next step is met YogaSisters!

  • YogaSisters. schreef:

   Aah, wat lief en fijn om te horen Caitlin. Dank voor je reactie. Schaduwkanten omarmen is inderdaad niet makkelijk, maar in the end is het zo noodzakelijk voor persoonlijke groei.
   Liefs,

   Fiona & Marleen

Leave a Reply