Op zoek naar vrijheid, zelfliefde en vertrouwen in mijn eigen, spiritueel pad.

Voor mij is vrijheid mijn grootste waarde. Een vrij en onafhankelijk leven leiden, zonder beïnvloed te worden door buitenaf. Maar ook zonder uit verbinding met de medemens te stappen en de vrijheid in de liefde ervaren. Daarnaast word ik helemaal blij van mijn eigen onbelichte kanten te ontdekken, uit te pluizen en continu met mijn eigen persoonlijke en spirituele ontwikkeling bezig te zijn. Ik probeer vanuit een eenheidsbewustzijn naar gebeurtenissen en problemen te kijken door volledig in het hier en nu te zijn en mezelf over te geven aan het moment. Hierbij hoort ook diepgewortelde angsten onder ogen te kijken, te doorleven en te doorvoelen. Hierdoor zit ik soms zelf in diepe en heftige transformaties. Het belangrijkste is om alle aspecten die er zijn en/of die ik minder leuk bij mezelf vind, te omarmen en te leren accepteren.

Pas als je alle kanten van jezelf bewust kan bekijken én kan omarmen, kan de magie van het leven zich ontvouwen. En hier spreek ik uit ervaring, want ik kampte als teenager met anorexia, depressie en suïcidaliteit. Daarnaast ben ik seksueel misbruikt, heb ik een alcoholistische ouder en ben ik mijn hele leven door diezelfde ouder gemanipuleerd. Mijn kindertijd en jeugd was niet bepaald fijn, maar toch lukte het me steeds -met of zonder hulp- om erbovenop te komen en bewust voor het leven te kiezen. Mede dankzij yoga heb ik mijn psychische avonturen rondom zelfacceptatie en mijn terugkerende eetstoornis en zelftwijfel onder ogen kunnen zien en goed onder controle gekregen. Natuurlijk ervaar ik af en toe nog ups & downs. Maar dat hoort ook weer bij het leven en mens zijn. Gaandeweg leerde ik het steeds meer accepteren en het spelletje van mijn eigen mind te doorzien. Ik ervaar inmiddels iedere trigger van buitenaf als een moment van reflectie, stilstand en groei. Iedere trigger weerspiegelt op zijn manier een aspect in mezelf waaraan ik nog mag werken. Laag voor laag ontdek ik wie of wat ik werkelijk ben en wat mijn missie hier op aarde is.

De wereld waarin we opgroeien, de mensen met wie we omgaan en de dingen die we mee hebben gemaakt, hebben een grote impact op ons zijn en kunnen de weg naar vrijheid, zelfliefde en zelfrealisatie behoorlijk belemmeren. Net zoals diepgewortelde overtuigingen en emoties van jezelf, van jouw ouders of zelfs grootouders. We kunnen heel veel met ons hoofd beredeneren, maar we slaan heel veel s**t in ons lichaam op. Daarom is het belangrijk om naast te praten, ook bewust contact te maken met je lichaam en je emoties toe te laten en te doorvoelen.

Ons lichaam wordt vaak vergeten als we bezig zijn met zelfontwikkeling. De spreuk ‘Uit je hoofd naar je lijf’ neem ik dus heel serieus. Vooral gezien het feit dat onze hele maatschappij is ingericht dat we voornamelijk met ons hoofd bezig zijn. Maar ons lichaam kan ons zo veel vertellen. Onbewust slaan we bepaalde (negatieve) ervaringen en overtuigingen in ons lichaam op en verankeren we op deze manier oude ervaringen en emoties in het hier en nu. Als we deze niet verwerken en er ons ook niet bewust van worden, kan dat onze persoonlijke dan wel spirituele groei belemmeren doordat bij iedere trigger ons verleden weer om de hoek komt kijken. Daarnaast kunnen we er letterlijk ziek van worden en dat kan zich in allemaal kwalen in ons lijf uiten, maar ook op mentaal vlak. Ikzelf ben momenteel bezig om mijn baarmoeder, hormonen en vruchtbaarheid te helen. Ik geloof heel sterk in het zelfhelende vermogen van ons lichaam in combinatie met onze mentale wilskracht. Hierbij schakel ik verschillende coaches in die ook mij in mijn eigen proces begeleiden en ondersteunen, want je kan heel veel alleen doen maar de echte diepte in kom je alleen samen en met behulp van iemand die precies jouw ‘blindspots’ weet te vinden.

Liefs,

Fiona